Til forsiden af danskeopskrifter.dk

 

Fisk | Havørred i ovn - Citron, persille, løg

Aftensmad -» Fisk

Havørred i ovn - Citron, persille, løg

Havørred i ovn - Citron, persille, løg

Ingredienser:
Havørred (1-2 kilo)
1 løg
evt. 1 fed hvidløg
Citron
Persille
Frisk peber
evt. purløg

Tilbehør:
Kartofler
Smør


Fremgangsmåde:
Har du fx. været så heldig at fange en frisk ørred er her en af mine favorit opskrifter.
Rens fisken grundigt og skær hoved, hale og finner af. - Lad skinnet blive på.
Smør herefter et stykke staniol med fedtstof og læg fisken derpå.
Fyld fisken med skåret løg, hakket persille, et par citronskiver, friskkværnet peber og evt. noget hvidløg.
Fyld fisken godt op og pak den derefter tæt ind i staniolen.
Kan nu bages i ovnen i et ildfast fad i ca. 25. minutter ved 180C (varmluft)
Dette er beregnet på en havørred på omkring 1 kilo. Har du en stor kan du skære den ud i passende størrelser.
Fisken er klar når du nemt kan trække kødet fra benene.

Kan serveres med kartofler, persille og smørsovs. Samt både hvis det ønskes.
Server gerne fisken direkte med staniol - så gæsten selv kan pakke den varme fisk op.

Det tager ca. 40 minutter at lave fra du kommer ind af døren med den friske fisk til servering - Velbekommen :)
(Billedet er fra min seneste fangst 06.okt 2008)


Søgeord: havørred, kyst, ørred, ovn, stegning, kartofler, purløg, citron, løg, peber, frisk fanget

Tilføjet d. 14-10-2010 13:27:50
Indsendt af: Claus
Kategori: Aftensmad » Fisk
Reference: http://www.fiskeri.nu/fiskeopskrifter/oerred-opskrifter/frisk-havoerred-i-staniol-ovn
Ret Opskrift: Giv os besked om rettelser

Opskrift kommentarer:
Kommentar af: jes, d.14-10-2010, kl.19:30
har prøvet det, det er en meget lækker ret
Kommentar af: Per Bentsen, d.09-11-2010, kl.07:57
Har just i går gjort opskriften efter dog også med krydret smørost + lidt salt .
Kommentar af: Margarita, d.02-01-2011, kl.20:35
Det blev en fantastik middag!!! Tak skal du have Claus!!! :D

Skriv en kommentar til opskriften: Havørred i ovn - Citron, persille, løg
Dit Navn:
Validering: 9 + 3 =
Kommentar:



Relaterede opskrifter:

Lugano Risotto


Tø rejerne langsomt op. Pil løgene. Skær det ene over og læg det andet til side. Kog bouillonen i 10 minutter med laurbærblad, p

Italiensk Fiskegratin


Kog spaghettien som anvisningen på pakken i letsaltet vand. Smør et ovnfast fad og læg halvdelen af spaghettien i bunden.
Pluk tunfiskek&

Pandestegte aborre fileter


Fremgangsmåde:
En halv kop mel kommes i en stor nok pose og krydre det med salt og peber.
Kom de friske aborre fileter i som er duppet af med k&os

Pandestegte aborre fileter

Indisk fiskeret


Dryp fiskefileterne med citronsaft. Skræl sellerien og skær den i terninger.
Skrab guleroden og skyld poren grundigt. Skær begge dele i ri

 

Chart.dk DanskeLinks.dk Global-WebLinks.com | Internationalt Indeks Svenska Länkar Danske Weblogs Indeks
danskeopskrifter.dk | Sitemap
2006-2012 copyright danskeopskrifter.dk