Til forsiden af danskeopskrifter.dk

 

Fjerkræ | Peking And

Aftensmad -» Fjerkræ

Peking And

Peking And

Ingredienser:
1 ikke for fed and på ca. 1½ - 2 kg
1½ kop varmt vand
4 spsk. honning
3 spsk. mild vineddike
2 tsk. sesamolie
1 spsk. risvin

Til saucen:
1/2 kop Hoisinsauce kan fås i de kinesiske butikker eller..
1/4 kop sojasauce og 1/4 kop risvin
4 spsk. vand
1 spsk. sukker
1 tsk sesamolie
lidt chili-sauce eller lidt peber

Som tilbehør: 4 forårsløg eller 1 porre

4 Personer


Fremgangsmåde:
Begynd med at skylle anden grundigt og dyppe den 1 min. i kogende vand tilsat salt.
Derefter tørres den meget grundigt, og under tørringen masseres den godt, så skindet løsner sig lidt fra kødet.
Bind et stykke snor (der kan holde til varme) på ca. 50 cm, om halsen og ned om vingerne på anden.
Bland vandet med honning, eddike, sesamolie og risvin og gnid anden grundigt ind med denne blanding, hvorefter den hænges op et køligt og luftigt sted.
Når der er gået en time, pensles anden endnu en gang med honningblandingen og får derefter lov at hænge natter over, så den kan tørre. Ingredienserne til saucen blander i en gryde, får lov at koge op og fordeles i fire små skåle.
Løgene skæres i 7 cm large stykker og stilles derefter i køleskabet i iskoldt vand. Hvis De anvender porre i stedet for forårsløg, skal den skæres i fine strimler.
Når anden skal steges, lægges den med brystet opad i en stor bradepande og sættes i ovnen 1 time ved 200°.
Derefter vender den og steger endnu 1 time.
Under stegningen skal anden pensles hyppigt med honning-eddike-sesamvandet.
Når anden er færdigstegt, trækkes skindet forsigtigt af, og både skind og kød skæres i mundrette stykker, som serveres sammen med varme madpandekager, forårsløg og saucen.
Hver især lægger en pandekage på sin tallerken.
Oven på den lægges først lidt løgstrimler, herover kommes sauce. Til sidst lægges både andeskind og andekød på, og pandekagen rulles sammen og spises med fingrene.
Kan også serveres sammen med ris


Søgeord: Peking And, and, kinesisk, kina, chili, stærk

Tilføjet d. 01-01-2009 20:35:45
Indsendt af: Jane Melson
Kategori: Aftensmad » Fjerkræ
Ret Opskrift: Giv os besked om rettelser

Opskrift kommentarer:
ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar til opskriften: Peking And
Dit Navn:
Validering: 10 + 7 =
Kommentar:



Relaterede opskrifter:

Andebryst med portvinssky


Andebryst: Rids skindsiden og krydr med salt. Steges på skindsiden over middelvarme på en pande, ca. 5 min.
Vend og steg 10-12 minutter på

Julekylling


Flæk kyllingebrysterne på langs og brun stykkerne pa alle sider i olie.

Tilsæt de øvrige ingredienser og lad retten småko

Fyldt engelsk Julekalkun


Gnid kalkunen med margarine og citronsaft og drys den med salt og peber.

Fyld: Brun 10g og champignoner i margarine og tilsret pastinak, smuldret br0d,

Kyllinge Nuggets med hjemmelavet pomfrits


Kylling fileterne skæres i 4-6 stk. Kommer an på hvad størrelse man vil have, og toastbrødene blendes, herefter kommer man kyllinge st

 

Chart.dk DanskeLinks.dk Global-WebLinks.com | Internationalt Indeks Svenska Länkar Danske Weblogs Indeks
danskeopskrifter.dk | Sitemap
2006-2012 copyright danskeopskrifter.dk