Til forsiden af danskeopskrifter.dk

 

Hovedret | Svinemørbrad med paprikasovs

Aftensmad -» Hovedret

Svinemørbrad med paprikasovs

Ingredienser:
1 stor svinemørbrad,
½ spsk. smør,
1 spsk. olie.

Pesto:
75 g basilikum inkl. strengler,
25 g pinjekerner,
1 fed finthakket hvidløg,
ca. 1 dl olivenolie,
1 spsk. citronsaft,
1 tsk. honning,
salt, peber.

Kartofler:
6 mellemstore kartofler,
ca. 2 spsk. olie,
frisk rosmarin, groft salt.

Paprikasovs:
50 g bacon i terninger,
1 lilfe finthakket løg,
2 tsk. paprika,
2 spsk. tomat koncentrat,
3 dl svinebouilfon,
1 dl piskefløde,
2 tsk. majsstivelse,
salt, peber.

Tilbehør:
Dampet broccoli.

4 portioner


Fremgangsmåde:
Sæt ovnen pa 200°.
Kartofler: Vaskes og halveres på langs. Duppes tørre og pensles med olie. Krydres med lidt rosmarinnåle. Bages i den varme ovn i ca. 45 min. Drys salt på, når de begynder at få farve.

Kød: Afpudses og duppes tørt. Brunes hurtigt ved god varme i fedtstoffet. Krydr med salt og peber. Sæt kødet ind til kartoflerne, når de har bagt i ca. 25 min. Steg kødet med ca. 12 min. Tag det ud igen og lad det hvile lunt i 5 min. Del det i 4-6 lige store stykker, som sættes på højkant.

Pesto: Kør i en blender basilikum og pinjekerner til grofthakket. Tilsæt olien i en tynd stråle til en passende konsistens. Smag til med citronsaft, honning, salt og peber. Fordel pestoen på toppen af kødstykkerne og sæt dem i ovnen i ca. 3 min.

Sovs: Steg løg og bacon i en tør kasserolle under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt paprika, tomat og bouillon og lad det småkoge i 5 min. Tilsæt fløde rørt med majsstivelse. Lad det småkoge yderligere 2 min. Smag til med salt og·peber.


Søgeord: Svinemørbrad, mørbrad, paprikasovs, paprika, pesto, kartofler

Tilføjet d. 14-10-2010 14:09:20
Indsendt af: Grethe Ullerman
Kategori: Aftensmad » Hovedret
Ret Opskrift: Giv os besked om rettelser

Opskrift kommentarer:
ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar til opskriften: Svinemørbrad med paprikasovs
Dit Navn:
Validering: 8 + 10 =
Kommentar:



Relaterede opskrifter:

Jensens frikadeller


Gode gammeldags daglige frikadeller, som de er blevet tilberedt i flere generationer.
Kødet blandes grundigt med mel, salt og eventuelt løg. <

Jensens frikadeller

Chili Frikadeller


Hak peberfrugten og chilien meget fint. Rør kødet sammen med peberfrugt, chili, ingefær og knust hvidløg.
Tilsæt vineddike, sojasauce, sukker, salt og peber

Forloren Hare


Rør kødet med salt, peber og æg. Tilsæt fløde og bouillon lidt efter lidt. Saml farsen med rasp og lad den hvile i køles

Lammekølle med hvidløg


Lammekøllen ligges ned i en bakke foldet med grillfolie så det danner en stor skål som kan lukkes til i toppen.
Skær det ene fed hvidløg ud i små stykker, o

 

Chart.dk DanskeLinks.dk Global-WebLinks.com | Internationalt Indeks Svenska Länkar Danske Weblogs Indeks
danskeopskrifter.dk | Sitemap
2006-2012 copyright danskeopskrifter.dk