Til forsiden af danskeopskrifter.dk

 

Hovedret | Svinemørbrad med paprikasovs

Aftensmad -» Hovedret

Svinemørbrad med paprikasovs

Ingredienser:
1 stor svinemørbrad,
½ spsk. smør,
1 spsk. olie.

Pesto:
75 g basilikum inkl. strengler,
25 g pinjekerner,
1 fed finthakket hvidløg,
ca. 1 dl olivenolie,
1 spsk. citronsaft,
1 tsk. honning,
salt, peber.

Kartofler:
6 mellemstore kartofler,
ca. 2 spsk. olie,
frisk rosmarin, groft salt.

Paprikasovs:
50 g bacon i terninger,
1 lilfe finthakket løg,
2 tsk. paprika,
2 spsk. tomat koncentrat,
3 dl svinebouilfon,
1 dl piskefløde,
2 tsk. majsstivelse,
salt, peber.

Tilbehør:
Dampet broccoli.

4 portioner


Fremgangsmåde:
Sæt ovnen pa 200°.
Kartofler: Vaskes og halveres på langs. Duppes tørre og pensles med olie. Krydres med lidt rosmarinnåle. Bages i den varme ovn i ca. 45 min. Drys salt på, når de begynder at få farve.

Kød: Afpudses og duppes tørt. Brunes hurtigt ved god varme i fedtstoffet. Krydr med salt og peber. Sæt kødet ind til kartoflerne, når de har bagt i ca. 25 min. Steg kødet med ca. 12 min. Tag det ud igen og lad det hvile lunt i 5 min. Del det i 4-6 lige store stykker, som sættes på højkant.

Pesto: Kør i en blender basilikum og pinjekerner til grofthakket. Tilsæt olien i en tynd stråle til en passende konsistens. Smag til med citronsaft, honning, salt og peber. Fordel pestoen på toppen af kødstykkerne og sæt dem i ovnen i ca. 3 min.

Sovs: Steg løg og bacon i en tør kasserolle under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt paprika, tomat og bouillon og lad det småkoge i 5 min. Tilsæt fløde rørt med majsstivelse. Lad det småkoge yderligere 2 min. Smag til med salt og·peber.


Søgeord: Svinemørbrad, mørbrad, paprikasovs, paprika, pesto, kartofler

Tilføjet d. 14-10-2010 14:09:20
Indsendt af: Grethe Ullerman
Kategori: Aftensmad » Hovedret
Ret Opskrift: Giv os besked om rettelser

Opskrift kommentarer:
ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar til opskriften: Svinemørbrad med paprikasovs
Dit Navn:
Validering: 5 + 9 =
Kommentar:



Relaterede opskrifter:

Lammekølle med hvidløg


Lammekøllen ligges ned i en bakke foldet med grillfolie så det danner en stor skål som kan lukkes til i toppen.
Skær det ene fed hv

Lammegryde med mangochutney og kokosris


Varm olien og brun kødet. Skær løget i tynde både og skær bladselleri i tern. Hak hvidløget fint og kom det i.
H&aeli

Lammegryde med mangochutney og kokosris

Stegt medisterpølse i tomatsovs


Opvarm oven til 200C og tilbered brødet efter anvisningen på pakken.

Skær det i skiver og fordel pestoen over.
Kog pasta efter an

Stegt medisterpølse i tomatsovs

Svensk Pølseret


Skær kartoflerne i tern og kog dem møre i ca. 15 minutter. Hak løgene i passende størrelse og brun dem forsigtigt i smeltet fedtstoff

 

Chart.dk DanskeLinks.dk Global-WebLinks.com | Internationalt Indeks Svenska Länkar Danske Weblogs Indeks
danskeopskrifter.dk | Sitemap
2006-2012 copyright danskeopskrifter.dk