Til forsiden af danskeopskrifter.dk

 

Hovedret | Lammefondue

Aftensmad -» Hovedret

Lammefondue

Ingredienser:
1 kg lammekød ryg, bov eller kølle
1 L vegetabilsk olie til marinaden
1 løg
2 fed hvidløg
5 spsk olie
3 spsk eddike
5 spsk tør hvidvin
5 hele peberkorn
1 stk tørret rosmarin

Til saucen:
1 dl creme fraiche
½ bæger yoghurt
1 tsk halvstærk sennep
1 spsk olie
salt og peber
Frisk basilikum

4 Portioner


Fremgangsmåde:
Skær kødet i 2-3 cm store terninger. Pil løget og hak det fint. Pil hvidløgsfedene og pres dem ned i en skål.
Hæld olie, eddike og vin over hvidløgene og rør det godt sammen med løg, peberkorn og rosmarin.
Læg kødet i denne marinade og lad det trække under låg i 12 timer. Kødet vendes flere gange i løbet af marineringstiden.
Til saucen piskes creme fraiche, yoghurt, sennep og olie godt sammen og smages til med salt og peber.
Den friske basilikum skylles og rystes tør. Bladene pilles af, hakkes fint og røres i saucen.
Varm olien op i en fonduegryde over komfuret og stil den midt på bordet på en varmeplade.
Tag kødet op af marinaden, tør det grundigt med køkkenrulle og anret det på 4 små tallerkener. Stil saucen på bordet i en skål.


Søgeord: fondue, lam, lammefondue

Tilføjet d. 01-01-2009 20:36:31
Indsendt af: Lene Flint
Kategori: Aftensmad » Hovedret
Ret Opskrift: Giv os besked om rettelser

Opskrift kommentarer:
ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar til opskriften: Lammefondue
Dit Navn:
Validering: 9 + 3 =
Kommentar:



Relaterede opskrifter:

Chili Frikadeller


Hak peberfrugten og chilien meget fint. Rør kødet sammen med peberfrugt, chili, ingefær og knust hvidløg.
Tilsæt vineddike, sojasauce, sukker, salt og peber

Lammegryde med mangochutney og kokosris


Varm olien og brun kødet. Skær løget i tynde både og skær bladselleri i tern. Hak hvidløget fint og kom det i.
H&aeli

Lammegryde med mangochutney og kokosris

Små spid med kokosdip, ris og agurker


Hæld yoghurten til afdrypning i en sigte med køkkenrulle eller et kaffefilter i, mindst 4 timer.
Læg træspiddene i koldt vand 1 tim

Små spid med kokosdip, ris og agurker

Forloren Hare


Rør kødet med salt, peber og æg. Tilsæt fløde og bouillon lidt efter lidt. Saml farsen med rasp og lad den hvile i køles

 

Chart.dk DanskeLinks.dk Global-WebLinks.com | Internationalt Indeks Svenska Länkar Danske Weblogs Indeks
danskeopskrifter.dk | Sitemap
2006-2012 copyright danskeopskrifter.dk