Til forsiden af danskeopskrifter.dk

 

Hovedret | Lammefondue

Aftensmad -» Hovedret

Lammefondue

Ingredienser:
1 kg lammekød ryg, bov eller kølle
1 L vegetabilsk olie til marinaden
1 løg
2 fed hvidløg
5 spsk olie
3 spsk eddike
5 spsk tør hvidvin
5 hele peberkorn
1 stk tørret rosmarin

Til saucen:
1 dl creme fraiche
½ bæger yoghurt
1 tsk halvstærk sennep
1 spsk olie
salt og peber
Frisk basilikum

4 Portioner


Fremgangsmåde:
Skær kødet i 2-3 cm store terninger. Pil løget og hak det fint. Pil hvidløgsfedene og pres dem ned i en skål.
Hæld olie, eddike og vin over hvidløgene og rør det godt sammen med løg, peberkorn og rosmarin.
Læg kødet i denne marinade og lad det trække under låg i 12 timer. Kødet vendes flere gange i løbet af marineringstiden.
Til saucen piskes creme fraiche, yoghurt, sennep og olie godt sammen og smages til med salt og peber.
Den friske basilikum skylles og rystes tør. Bladene pilles af, hakkes fint og røres i saucen.
Varm olien op i en fonduegryde over komfuret og stil den midt på bordet på en varmeplade.
Tag kødet op af marinaden, tør det grundigt med køkkenrulle og anret det på 4 små tallerkener. Stil saucen på bordet i en skål.


Søgeord: fondue, lam, lammefondue

Tilføjet d. 01-01-2009 20:36:31
Indsendt af: Lene Flint
Kategori: Aftensmad » Hovedret
Ret Opskrift: Giv os besked om rettelser

Opskrift kommentarer:
ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar til opskriften: Lammefondue
Dit Navn:
Validering: 2 + 1 =
Kommentar:



Relaterede opskrifter:

Lammekølle med hvidløg


Lammekøllen ligges ned i en bakke foldet med grillfolie så det danner en stor skål som kan lukkes til i toppen.
Skær det ene fed hv

Svensk pølseret DE LUXE


Svensk Pølseret Skær kartoflerne og snit dem i skriver. Sæt dem til kogning. De skal ca have 15 min - De må helst ikke koge ud - skal s

Svensk pølseret DE LUXE

Nakkekam i Karry


Kødet gnides med salt, peber og karry. Brun det på alle sider i olie i en stegegryde. Pil og hak løget. Rens suppeurterne og skær dem

Jensens frikadeller


Gode gammeldags daglige frikadeller, som de er blevet tilberedt i flere generationer.
Kødet blandes grundigt med mel, salt og eventuelt løg. <

Jensens frikadeller

 

Chart.dk DanskeLinks.dk Global-WebLinks.com | Internationalt Indeks Svenska Länkar Danske Weblogs Indeks
danskeopskrifter.dk | Sitemap
2006-2012 copyright danskeopskrifter.dk