Til forsiden af danskeopskrifter.dk

 

Hovedret | Lammefondue

Aftensmad -» Hovedret

Lammefondue

Ingredienser:
1 kg lammekød ryg, bov eller kølle
1 L vegetabilsk olie til marinaden
1 løg
2 fed hvidløg
5 spsk olie
3 spsk eddike
5 spsk tør hvidvin
5 hele peberkorn
1 stk tørret rosmarin

Til saucen:
1 dl creme fraiche
½ bæger yoghurt
1 tsk halvstærk sennep
1 spsk olie
salt og peber
Frisk basilikum

4 Portioner


Fremgangsmåde:
Skær kødet i 2-3 cm store terninger. Pil løget og hak det fint. Pil hvidløgsfedene og pres dem ned i en skål.
Hæld olie, eddike og vin over hvidløgene og rør det godt sammen med løg, peberkorn og rosmarin.
Læg kødet i denne marinade og lad det trække under låg i 12 timer. Kødet vendes flere gange i løbet af marineringstiden.
Til saucen piskes creme fraiche, yoghurt, sennep og olie godt sammen og smages til med salt og peber.
Den friske basilikum skylles og rystes tør. Bladene pilles af, hakkes fint og røres i saucen.
Varm olien op i en fonduegryde over komfuret og stil den midt på bordet på en varmeplade.
Tag kødet op af marinaden, tør det grundigt med køkkenrulle og anret det på 4 små tallerkener. Stil saucen på bordet i en skål.


Søgeord: fondue, lam, lammefondue

Tilføjet d. 01-01-2009 20:36:31
Indsendt af: Lene Flint
Kategori: Aftensmad » Hovedret
Ret Opskrift: Giv os besked om rettelser

Opskrift kommentarer:
ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar til opskriften: Lammefondue
Dit Navn:
Validering: 10 + 8 =
Kommentar:



Relaterede opskrifter:

Stegt medisterpølse i tomatsovs


Opvarm oven til 200C og tilbered brødet efter anvisningen på pakken.

Skær det i skiver og fordel pestoen over.
Kog pasta efter an

Stegt medisterpølse i tomatsovs

Kotelleter i fad


1. steg koteletter på panden i lidt olie.
2. kom koteletter i en ovnfast fad.
3. tænd ovnen på 200 grader luftovn.
4. bland champignong hakkede tomater

Forloren Hare


Rør kødet med salt, peber og æg. Tilsæt fløde og bouillon lidt efter lidt. Saml farsen med rasp og lad den hvile i køles

Nakkekam i Karry


Kødet gnides med salt, peber og karry. Brun det på alle sider i olie i en stegegryde. Pil og hak løget. Rens suppeurterne og skær dem

 

Chart.dk DanskeLinks.dk Global-WebLinks.com | Internationalt Indeks Svenska Länkar Danske Weblogs Indeks
danskeopskrifter.dk | Sitemap
2006-2012 copyright danskeopskrifter.dk