Til forsiden af danskeopskrifter.dk

 

Saucer | Pebersauce

Aftensmad -» Saucer

Pebersauce

Pebersauce

Ingredienser:
50 gram afdryppede grønne peberkorn (dåse)
2dl cognac
2dl piskefløde
5dl oksebouillon
salt og peber


Fremgangsmåde:
Stærk Pebersauce:
Hæld de afdryppet peberkorn i en tykbundet gryde, og tør dem stille og roligt ved svag varme.
Med en ske eller grydeske skal kornene let knuses.
Tilsæt cognac til de knuste peberkorn og kog den stille ind til den er næsten væk.
Tilsæt bouillonen og lad også denne småkoge til den er kogt ind med ca. 1/4.
Tilsæt tilsidst fløden og lad saucen simre i 5-10 minutter, til den har en god konsistens.
Smag til med salt og peber

Mild Pebersauce:
Samme som ovenstående, dog skal peberkorn først tilsættes tilsidst efter fløden.
Alternativt kan der benyttes færre peberkorn som også vil mildne styrken.


Søgeord: peber, sauce, pebersauce, stærk, mild, peberkorn, cognac

Tilføjet d. 30-12-2009 19:15:05
Indsendt af: Rikke Larsen
Kategori: Aftensmad » Saucer
Ret Opskrift: Giv os besked om rettelser

Opskrift kommentarer:
Kommentar af: Kesia, d.18-11-2008, kl.10:58
der står at man skal bruge afdryppede peberkorn, men hva er det? hva ska de være afdryppet af. Altså hvad skal jeg købe for grønne peberkorn?!
mvh, Kesia
Kommentar af: Claus, d.22-11-2008, kl.21:00
Fordi de peberkorn normalt kommer i en dåse i en lage. Derfor skal man lige hælde dem over i en si direkte fra dåsen
Kommentar af: Michael Andersen, d.23-01-2009, kl.14:43
Opskriften er fremragende synes jeg. Hvis man vil have en lidt mildere sauce synes jeg blot at man skal benytte lidt færre peberkron frem for at tilsætte dem til sidst.
Kommentar af: Thomas, d.15-02-2009, kl.20:01
Jeg er lidt doven af natur og har prøvet de fleste af færdig produkterne, men uden at finde noget der smager bare nogenlunde. Så faldt jeg over denne opskrift og selvom jeg var bekymret over lugten fra den cognac, så er denne opskrift det absolut tætteste jeg er kommet på en ordenlig pebersauce herhjemme.

Tak for opskriften..
Kommentar af: kuk, d.29-03-2010, kl.23:56
Jeg tænkte på,om man kunne laveden uden cognac!!???
Kommentar af: Stine, d.02-01-2011, kl.20:37
Saucen var en total fiasko, Vi købte madagasca peber på dåse i føtex, grønne peberkorn, de eneste de havde, købte en god 1/2 flaske cognac til 159,- saucen kostede knap 200,- ialt og var helt uspiselig, Den smagte ekstem parfumeret. Vi valgte ikke at knuse peber kornene da vi var bange for at den ville blive for stærk, vi blev reddet af knorr´s pebersauce til vores lækre okse mørbrad, Øv.
Kommentar af: Nissen, d.05-03-2011, kl.21:22
Stine, det er synd at du fik så dårlig en oplevelse. Jeg selv har brugt samme fremgangsmåde en del gange med stor succes - dog har jeg brugt en slavewhiskey istedet for cognac (cognac er nok det rigtige men sovsen er stadig god) og derefter tilsat lidt ekstra peber til sovsen lige inden den er klar. Mums.

Til kuk: Jo man kan sagtens lave den uden cognac (eller whiskey) men cognac''''en bringer den sidste "touch" til sovsen.
Kommentar af: cetti, d.08-03-2011, kl.15:06
Oki nu skal man også læse, opskriften ordenligt, Henvendt til stine, der står 2dl cognac, hvis i har puttet en 1/2 liter i er det da klart den ikke kan spises, det man gør er jo at brænde alkoholen væk såkun smagen er der.
og knus altid en smule korn da det giver den gode smag..

SÅ husk læs opskriften før man sviner den til.

Med venlig hilsen
en kok
Kommentar af: Henrik, d.03-08-2011, kl.18:53
Har fulgt opskriften til punkt og prikke og den er ærlig talt ikke særlig god.....desværrre
derudover skal der altså også noget madkulør i ellers er sovsen for hvid.
Kommentar af: Maria, d.26-09-2011, kl.20:33
Det med at bruge cognac er vigtigt at man bruger en slave, de er ikke så parfumeret i smagen som de noget mere dyre er. Så lad vær med at ofre penge på en dyr cognac, det bliver alligevel en skidt oplevelse fordi den trænger så meget igennem saucen.
Ellers en super fin opskrift
Kommentar af: Christian, d.26-09-2011, kl.22:58
Jeg forstår heller ikke helt kritikken. Jeg har lavet saucen mange gange og altid med gode resultater, uanset om det har været til 4 eller 40 personer. Til Stine: er du sikker på at du fik reduceret cognacen godt nok?
.. Og til Henrik: brug en mørk oksefondi stedet for en ærgelig bouillonterning så rammer farven meget bedre.

Mvh
Kommentar af: Christian, d.28-09-2011, kl.15:30
Opskriften fejler ikke noget og kaster altid ros af sig. Jeg har lavet den med stor succes til både 4 og 40 mennesker.
Til Stine: fik du reduceret cognac''''en nok? Det er som regel det som går galt..

Til Henrik: Brug en god, mørk oksefond i stedet for bouillon så løser farveproblematikken sig selv..

Mvh Christian
Kommentar af: john sørensen, d.25-01-2012, kl.19:00
opskriften fejler ikke noget,men brug en rimelig cognac og mos ikke peberkorene helt ud,reducer cognac
ved høj varme,tilsæt fløde og en spise skefuld flydende oksefond reducer lidt og tilsæt evt.lidt kulør.
så kan i godt glemme alt om''''''''jensens''''''''elendige produkter!GOD FORNØJELSE.
nb.en god cognac er ikke parfumeret-jeg tror i forveksler det med et tysk produkt der hedder weinbrand adr.

mvh john

Skriv en kommentar til opskriften: Pebersauce
Dit Navn:
Validering: 9 + 3 =
Kommentar:



Relaterede opskrifter:

Tomatsauce


Svits grøntsagerne, krydderurterne og flæsket gyldent.
Tilsæt tomatpuré, mel og den kogende bouillon.
Lad det koge i 20 minutt

Tomatsauce

 

Chart.dk DanskeLinks.dk Global-WebLinks.com | Internationalt Indeks Svenska Länkar Danske Weblogs Indeks
danskeopskrifter.dk | Sitemap
2006-2012 copyright danskeopskrifter.dk