|
|
FiskAftensmad -» Fisk
1
|
Har du fx. været så heldig at fange en frisk ørred er her en af mine favorit opskrifter. Rens fisken grundigt og skær hoved, hale og finner af. - Lad skinnet blive på. Smør herefter et stykke staniol med fedtstof og læg fisken derpå. Fyld fisken med skåret løg, hakket persille, et par citronskiver, friskkværnet peber og evt. noget hvidløg. Fyld fisken godt op og pak den derefter tæt ind i staniolen..
Yderligere info: Havørred i ovn - Citron, persille, løg Opskrift -»
|
2
|
Dryp fiskefileterne med citronsaft. Skræl sellerien og skær den i terninger. Skrab guleroden og skyld poren grundigt. Skær begge dele i ringe og kom dem i letsaltet vand. Tilsæt løget, som først er pillet og skåret i ringe, lad det koge i 5 minutter. Kom derefter fisken i suppen og lad den koge ved svag varme i 10 minutter. Tag fisken og grønsagerne op med en hulske. Kog risene i letsaltet vand i 20 minutter. Hæld dem op i .
Yderligere info: Indisk fiskeret Opskrift -»
|
3
|
Kog spaghettien som anvisningen på pakken i letsaltet vand. Smør et ovnfast fad og læg halvdelen af spaghettien i bunden. Pluk tunfiskekødet fra hinanden med en gaffel og fordel det sammen med helleflynderen, der er skåret i strimler, over spaghettien. Læg resten af pastaen over. Lad champignonen dryppe godt af og fordel dem over retten. skær tomaterne i skiver og læg dem taglagt øverst i fadet. Pisk creme fraiche, mælk, &ael.
Yderligere info: Italiensk Fiskegratin Opskrift -»
|
|
4
|
Tø rejerne langsomt op. Pil løgene. Skær det ene over og læg det andet til side. Kog bouillonen i 10 minutter med laurbærblad, peberkorn og de halve løg. Læg fiskefileterne i og damp dem i 5 minutter ved svag varme. Tag dem op med en gaffel og hold dem varme. Si fiskesuppen og hæld vand i, så der er en halv liter. Hak det andet løg fint og pil hvidløget. Varm smør og olie i en gryde. Svits det hakkede løg, pres hvidløget ud i. Drys risene i og lad dem svitse et par minutter. Hæld fiskesu.
Yderligere info: Lugano Risotto Opskrift -»
|
5
|
Del kyllingen i mindre stykker. Varm olien i en dyb pande eller gryde. Tilsæt løg og presset hvidløg og svits det nogle minutter uden at det bliver brunt. Tilsæt ris og stødt safran. Rør rundt og spæd med bouillon og muslingevæde. Lad risene simre under låg i 20-25 minutter. Varm kyllingestykkerne i ovnen eller steg dem på en pande med lidt smør. Kom dem i risene sammen med muslinger, rejer, optøede ærter og syltet rød peber i strimler. Rør rundt så alt bliver varmet igennem. Pyn.
Yderligere info: Paella med Kylling Opskrift -»
|
6
|
Fremgangsmåde: En halv kop mel kommes i en stor nok pose og krydre det med salt og peber. Kom de friske aborre fileter i som er duppet af med køkkenrulle så de ikke er våde (ellers klumper melet) og luk posen så der er lidt luft i den. Vend posen rundt så fileterne bliver helt dækket af mel og tag derefter fileterne op en af gangen og ryst den overskydende mel af. De er nu klar til at stege på en pande varmet op ved jævn varme med fedtstof på. fileterne steges til de er gyldenbrune p.
Yderligere info: Pandestegte aborre fileter Opskrift -»
|
|
|
|
|