Til forsiden af danskeopskrifter.dk

 

Hovedret

Aftensmad -» Hovedret


1 Bedstemors Frikadeller

Bedstemors Frikadeller

Fars, æg og revet løg blandes godt sammen.
Tilsæt salt, peber, nelliker, Mel og rasp og rør farsen til den er lind.
Lad gerne farsen stå og hvile i 30 i køleskabet inden stegning.
Ved stegning smeltes rigelig med fedtstof på panden. Dyp en ske i den varme fedtstof, og "scoop" en kugle ud af farsen med skeen. Benyt din håndflade sammen med skeen til at forme frikadellerne.
Steg frikadellerne til de er gyldenbrune på begge si.
Yderligere info: Bedstemors Frikadeller Opskrift -»
2

Chili Frikadeller

Hak peberfrugten og chilien meget fint. Rør kødet sammen med peberfrugt, chili, ingefær og knust hvidløg.
Tilsæt vineddike, sojasauce, sukker, salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Form farsen til 8 frikadeller, som lægges på den varme pande. Brun dem ca. 1 minut på hver side.
Skru ned til middel varme og steg dem videre ca. 3 minutter på hver side. Server med små hjemmebagte brød eller sprød salat..
Yderligere info: Chili Frikadeller Opskrift -»
3

Chop Soey

Bland kødet med sojasauce og risvin. Vask porren, hak den fint og rør den i kødfarsen, som herefter skal stå og hvile i 20 min.
Morklerne lægges i blød i 15 min. i varmt vand, hvorefter de skylles grundigt. De hårde dele skæres fra, og resten hakkes fint.
Nudlerne koges 1 min. i spilkogende saltvand, koldt vand hældes over, når de er færdige og de stilles til afdrypning. Bønnespirerne skylles godt, hvis de er fr.
Yderligere info: Chop Soey Opskrift -»
4

Forloren Hare

Rør kødet med salt, peber og æg. Tilsæt fløde og bouillon lidt efter lidt. Saml farsen med rasp og lad den hvile i køleskab i ca. 1/2 time.
Varm ovnen op til 230 grader.
Form farsen til et aflangt brød. Læg det i et ovnfast fad med baconskiverne lags på tværs af farsen.
Sæt farsbrodet i ovnen og brun det ca. 10 min. Dæmp varmen til 180 grader. Hæld vand og mælk i bunden af fader og lad haren steg.
Yderligere info: Forloren Hare Opskrift -»
5 Jensens frikadeller

Jensens frikadeller

Gode gammeldags daglige frikadeller, som de er blevet tilberedt i flere generationer.
Kødet blandes grundigt med mel, salt og eventuelt løg.
Herefter tilsættes mælk og æg - lidt ad gangen.

Husk, god fars kræver megen røring og gerne lidt "hvile" i køleskabet inden brug..
Yderligere info: Jensens frikadeller Opskrift -»
6

Koteletter i sennepsauce

Steg koteletterne i smør i ca, 5 min på hver side. Pres hvidløget over, inden de vendes.
Drys med salt og peber og anret dem på et fed, der holdes varmt. Kog panden af med hvidvin og varmt vand.
Rør creme fraiche med sennep og æggeblomme og bland i sovsen, Smag den til og tilsæt finthakket esdragon og agurk.
Hæld saucen over kødet lige inden serveringen.
Kartoffelmos eller almindelige kartofler passer fint til denne ret..
Yderligere info: Koteletter i sennepsauce Opskrift -»
7

Kotelleter i fad

1. steg koteletter på panden i lidt olie.
2. kom koteletter i en ovnfast fad.
3. tænd ovnen på 200 grader luftovn.
4. bland champignong hakkede tomater og coktailpølser ned i en skål med alt fløden, rør det godt sammen så fløden bliver lidt lyserød.
5. kom det derefter over i det fad med koteletterne.
6. sæt det ind i ovnen ca. 60 min men kan blive færdig efter 45 min kommer an på ovnens styrke..
Yderligere info: Kotelleter i fad Opskrift -»
8 Kylling Frikadeller

Kylling Frikadeller

Fars: Rør kødet med salt og derefter de øvrige ingredienser til en ensarter fars. Lad evt. farsen hvile i køleskabet for en kort stund.
Imens: Skyl salaten og dup den tør. skær melon og tomater i terninger og læg i en skål. Krydr med salt.

Vend rucola i lige inden serviering.
Kog ris efter anvisningen på emballagen.
Form nu farsen til aflange kødboller med en spiseske.
Steget i olien ved en god varme.
Yderligere info: Kylling Frikadeller Opskrift -»
9

Kyllinge Farsbrød

Utroligt nemt:
Ingredienserne ældes grundigt sammen og formes derefter til en pølse i en passende tykkelse (ca 10cm i diameter)derefter Bages "brødet" i 50 minuter ved 200grader på midterste rist..
Yderligere info: Kyllinge Farsbrød Opskrift -»
10

Lammefondue

Skær kødet i 2-3 cm store terninger. Pil løget og hak det fint. Pil hvidløgsfedene og pres dem ned i en skål.
Hæld olie, eddike og vin over hvidløgene og rør det godt sammen med løg, peberkorn og rosmarin.
Læg kødet i denne marinade og lad det trække under låg i 12 timer. Kødet vendes flere gange i løbet af marineringstiden.
Til saucen piskes creme fraiche, yoghurt, sennep og olie godt .
Yderligere info: Lammefondue Opskrift -»
11

Lammefrikadeller

Rør rasp og mælk sammen og lad det stå og trække i 5 min. Skyl persillen og hak den fint. Pil løg og hvidløg og hak dem begge fint.
Varm 1 spsk. smør og 1 spsk. olie på en pande og lad løg og hvidløg gyldne heri. Bland det hakkede kød med den opblødte rasp, persille, løg, hvidløg, øg og krydderier og ælt denne fars godt med hånden.
Lad farsen hvile et kvarterstid og form den s.
Yderligere info: Lammefrikadeller Opskrift -»
12 Lammegryde med mangochutney og kokosris

Lammegryde med mangochutney og kokosris

Varm olien og brun kødet. Skær løget i tynde både og skær bladselleri i tern. Hak hvidløget fint og kom det i.
Hæld bouillonen på, tilsæt rosmarin og mangochutney. Lad et simre ca. 20 minutter under låg. Jævn den evt. med majsstivelse og smag til med salt og peber.
Kog risene op med vand, salt og revet citronskal. Lad det koge 7 minutter.
Hæld kokosmælken på og bring det atter i kog.
Sluk for v.
Yderligere info: Lammegryde med mangochutney og kokosris Opskrift -»
13

Lammekølle med hvidløg

Lammekøllen ligges ned i en bakke foldet med grillfolie så det danner en stor skål som kan lukkes til i toppen.
Skær det ene fed hvidløg ud i små stykker, og med et snit i lammekøllen, ligges hvidløg stykkerne ind hver for sig. Ca. 10 små snit.
De 2 andre fed presses henover lammekøllen. Citronskal, mynte, og krydderiernesalt og peber drysses henover lammekøllen.
Nu foldes folien sammen så lammekølle.
Yderligere info: Lammekølle med hvidløg Opskrift -»
14 Mors hjemmelavet frikadeller

Mors hjemmelavet frikadeller

Bland kød, mel, æg, køg, salt og peber. Rør herefter mælken i lidt a gangen indtil farsen har den rette konsistens.
Den færdigrørte fars stilles i køleskabet en halv times tid.
Frikadellerne steges ca. 5 minutter på hver side ved jævn varme i fedtstof..
Yderligere info: Mors hjemmelavet frikadeller Opskrift -»
15

Nakkekam i Karry

Kødet gnides med salt, peber og karry. Brun det på alle sider i olie i en stegegryde. Pil og hak løget. Rens suppeurterne og skær dem i små stykker.
Læg det i gryden til stegen. Hæld vand ved. Lad kødet småstege i en time, til det er mørt. tag det op og hold det varmt.
Kog gryden af med bouillon og si skyen. Tilsæt reven citronskal, citronsaft, ananassaft og karry.
Lad saucen koge lidt ind og jævn den derefte.
Yderligere info: Nakkekam i Karry Opskrift -»
16 Roastbeef med friske sprøde grønsager

Roastbeef med friske sprøde grønsager

Tænd ovnen på 225C
Læg roastbeef i et ildfast fad med bagepapir.
Pensl kødet med olie og kryds med salt og peber.
Bag roastbeefen i ca. 25 minutter - tag den ud og lad den trække 5 minutter.
Skær sukkerærter i 2.3 skiver på langs. Halver cherrytomater. Skær bladselleri og forårsløg i skiver på skrå.
Rør limesaft, farin, soja sammen i en skål.
Vend grønsagerne i dressingen o.
Yderligere info: Roastbeef med friske sprøde grønsager Opskrift -»
17 Små spid med kokosdip, ris og agurker

Små spid med kokosdip, ris og agurker

Hæld yoghurten til afdrypning i en sigte med køkkenrulle eller et kaffefilter i, mindst 4 timer.
Læg træspiddene i koldt vand 1 time.
Rist kokosmelet på en tør pande til det er lysebrunt, rør hele tiden. Lad det afkøle.
Rør den faste yoghurt med kokosmælk til det er cremet. Smag til med lidt spidskommen og salt og vend 2/3 dele af kokosmelet i.
Skær oksekødet i meget tynde skiver og kyllingen i strimler.
Yderligere info: Små spid med kokosdip, ris og agurker Opskrift -»
18 Stegt medisterpølse i tomatsovs

Stegt medisterpølse i tomatsovs

Opvarm oven til 200C og tilbered brødet efter anvisningen på pakken.

Skær det i skiver og fordel pestoen over.
Kog pasta efter anvisningen i rigeligt vand med salt.

Brun pølsen i olien på pande ved god varme i ca. 1 min på hver side. Dæmp derefter varmen og steg færdig ved svag varme i 7-8 minutter på hver side.

Tag pølsen af panden og skær den i 1 cm tykke skiver.

Tomatsovs:
Steg l&osl.
Yderligere info: Stegt medisterpølse i tomatsovs Opskrift -»

19

Sund tomat ret - Tøm skabet

Du svitser først løgene og det er ligemeget hvilken slags løg du kan bruge næsten alle.
Derefter tilsætter du kødet og svitser det så kommes gullerøderne i og bliver lidt svitset, der efter de andre indigrienser du kan muligvis også bruge vandet fra majsene hvis du ønsker dette eller championene.
Der skal også kryderier i. salt peber, oregano, basilikum. og smag til.
kog ris til retten..
Yderligere info: Sund tomat ret - Tøm skabet Opskrift -»
20

Svensk Pølseret

Skær kartoflerne i tern og kog dem møre i ca. 15 minutter. Hak løgene i passende størrelse og brun dem forsigtigt i smeltet fedtstoffet i en tykbundet gryde ved middel varme.
Når løgene er bløde tilsættes paprika og pølser du har skåret ud i passende størrelser. Rør godt rundt, skrue lidt ned for varmen og lad pølserne stege i 5 minutters tid så de får lidt farve og buler ud..
Ketchup/tomat.
Yderligere info: Svensk Pølseret Opskrift -»

Chart.dk DanskeLinks.dk Global-WebLinks.com | Internationalt Indeks Svenska Länkar Danske Weblogs Indeks
danskeopskrifter.dk | Sitemap
2006-2012 copyright danskeopskrifter.dk